Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artis

Ayda Jebat & Nabil Mahir Umum Tarikh Kahwin Di YouTube Bakal Bernikah 1 Januari 2021

Pasangan selebriti, Ayda Jebat dan Nabil Mahir mengumumkan bakal melangsungkan pernikahan pada 1 Januari tahun depan.

Nabil yang juga pengacara berkata, tarikh itu dipilih bagi memudahkan mereka mengingati ulangtahun perkahwinan.

“Ayda memang jenis susah nak ingat tarikh. Sebab itu tarikh nak kahwin pun dia pilih yang senang untuk ingat. Waktu itu saya sudah bagi beberapa tarikh, tapi Ayda cakap nanti dia lupa.

“Dia terus bagi cadangan tarikh. Apabila saya tengok tarikh itu, saya cakap awak memang tak ingat tarikh ulang tahun ya. Dia pun gelak,” katanya.

Pengumuman itu dikongsi pasangan terbabit menerusi video Episod 1 Tarikh Nikah Ayda Jebat & Nabil Mahir di saluran YouTube Wuzz Show, hari ini.

Menerusi video sama, Ayda dan Nabil berkongsi bagaimana mereka mula berkenalan dan saling jatuh cinta.

Nabil mendedahkan Ayda yang mula menghantar mesej di Instagram secara mesej peribadi (DM).

“Pertama kali jumpa tidaklah terus berkawan. Hanya tangkap gambar. Kali kedua jumpa dia ajak saya menari atas pentas. Dua bulan selepas itu dia DM saya dan ajak berborak. Jadi, kalau nak tahu siapa mengurat siapa, Ayda yang mengurat saya.

“Dari situ kami mula berkawan dan dia berkongsi banyak perkara dengan saya. Dari situ kami terus bersama sebagai kekasih. Pendek kata Ayda yang memulakan langkah,” katanya.

Menurut Ayda, ketika kali pertama mesej (DM) Nabil, dia memberitahu tidak suka mengganggu kekasih orang.

“Sebenarnya itu kali pertama saya DM lelaki dan cuba berborak. Sebab sebelum ini tak pernah buat begitu. Memang betullah saya mengurat dia.

“Selepas DM itu, beberapa hari selepas itu saya tanya Nabil dia ada kekasih atau tak, dia jawab tidak ada dan solo sebab saya tidak suka kacau kekasih orang. Kiranya DM itu adalah langkah untuk berkenalan,” katanya.

Terdahulu, Ayda dan Nabil mengikat tali pertunangan secara dalam talian pada 28 April lalu.

Sumber: Hmetro

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Keluarga

Insiden bermula dengan provokasi iaitu menggunakan kelemahan individu dengan niat untuk menyakitkan hati atau menyindir boleh dikatakan salah satu ciri buli yang tidak nampak...

Artis

Topeng Bunga Raya atau penyanyi, Aina Abdul muncul juara program realiti The Masked Singer Malaysia musim pertama yang ditayangkan di saluran Astro Warna, semalam....

Kesihatan

Ramai mengutamakan pengambilan vitamin C dalam diet harian kerana khasiatnya dapat meningkatkan sistem imun badan dan pelbagai manfaat lain terhadap kesihatan. Hinggakan ada yang...

Gear

Selepas dua sesi prebiu eksklusif media diadakan di Tanjong Malim dan Litar Antarabangsa Sepang (SIC) untuk menguji teknologi dan prestasinya, model kenderaan utiliti sukan...

Copyright © 2020 Mews.my . Mygi Global [002671991-H] . All Rights Reserved